Kan sterke følelse vare årsak til fysiske skader?

Informasjonen på denne websiden skal ikke brukes til diagnostisere eller behandler sykdom. Du er selv ansvarlig for din helse. Om du få behandling eller tar medisin foreskrevet av en lege eller annen helsepersonal skal du ikke slutte med hverken behandlingen eller medisinen uten samråd med legen eller helsepersonalen.

Kan følelsesmessige utfordringer  forårsake fysisk skade på vår hjern?


I følge Anthony William kan dette virkelig skje! Følelsesmessige utforderinger fra for eksempel motgang, svik eller tap kan forårsake skade og til og med arrvev i hjernen.


Hjernen vår inneholder et intrikat nettverk av nevroner. Elektrisitet flyter gjennom dette nevrale nettverket og sender på denne måten informasjon gjennom hele nervesystemet.


På grunn av denne elektrisiteten er det også alltid en liten mengde med varme. Hver tanke, følelse og handling vil øke styrken til elektrisiteten og få varmen til å stige.


Følelser, spesielt vanskelige følelser skaper ekstra varme og kan, avhengig av hjernens helse, til og med forårsake fysisk skade i hjernen.


Giftige metaller, legeringer av metaller, giftige kjemikalier, psykedeliske stoffer både naturlige og kunstige, adrenalinstigninger, viralt avfall og virus bidrar alle til å skade og svekke hjernen. Det bidra til at hjernen er mere utsatt for fysiske skader når varmen øke på grunn av intense følelser.


Hvordan hjernen takler stigende varmen avhenger av hva slags reserver du har i hjernen: Er nevrotransmitter kjemikaliene dine sterke? Har du gode nivåer av melatonin? Nok glukose? Nok hydrering? Nok oksygen og nok spor mineraler?


Jo renere hjernecellen er, jo større er evnen for den hjernecellen til å holde seg i live under økende varme. Når en hjernecelle er skitten, fylt med hverdags gifter, giftige metaller med mer, varmes hjernecellene opp raskere og varmen bruker lengre tid på å slippe ut.


Et annet aspekt ved hjernevarme er at den reduserer nyttige hjerne kjemikalier. Noen av disse kjemikaliene brukes til å kjøle hjernen.Hjernebeskyttende mat:


Anthony nevner 5 kategorier av matvarer som støtter hjernen: Frukt, bladgrønt, urter, ville vekster og grønnsaker. Disse matvarene bekjemper sykdommer og støtter veksten av celler i hjernen som for eksempel glia seller, bindevev og nevroner. Det er bra å øke disse matvarene så mye som mulig.


Noen viktige skritt å ta for å beskytte hjernen og avkjøle en overopphetet hjerne:

 • Reduser fettinntak. (Dette støtter opptaket av næringsstoffer, spormineraler og glukose).
 • Hold deg hydrert med levende vann (rent vann med en skvis sitronsaft, fersk agurkjuice, fersk vannmelon osv.)
 • Støtt hjernen med spormineraler (fra for eksempel fersk sellerijuice, agurkjuice, kokosvann, bladgrønt).
 • Gi hjernen sunn glukose (fra for eksempel frukt, poteter, søtpoteter osv.)


Tiltak som bidra til å rense hjernen:

 • Anthonys morgen rens er en god start. 
 • Å redusere fett og protein er viktig.
 • Senk salt inntak. (Salt dehydrerer hjernen og gjør rensing mer utfordrende.)


Spesifikke renseverktøy som Anthony har delt med oss:


Unngå det som belaste hjernen: For eksempel:

 • Eddik
 • Koffein
 • Alkohol
 • Parfymer (dette inkluderer  produkter som inneholde parfymer som for eksempel rengjørings produkter og produkter brukt til personlig pleie)
 • Røkelse
 • Om mulig legemidler. (Det er situasjoner der de er veldig nødvendige, og i så fall vil fokus på rense teknikker være svært nyttige).
 • Det er mange flere som Anthony diskuterer i detalj i sine “Brain Saver Companion Books”.


Anthony har delt en veldig enkel teknikk for å slappe av og kvikke opp nervesystem.  Anthony beskriver den i mere detalj i sin bok "Brain Saver Protocols and Recipes.


Når man har gått gjennom sterke følelser er de nye ”medical medium brain saver shots” en fantastisk første hjelp. De finnes i begge de nye "Brain Saver" bøkene.

Det er mange som kan være nyttige avhengig av situasjonen, men dette er min favoritt:


Trauma, sjokk og tap stabilisator:

 • 1/2 kopp friske eller tinte frosne kirsebær
 • 1 kopp tettpakket spinat
 • 1/2 eple


Kjør hver ingrediens gjennom en saft maskin,  i rekkefølgen som oppført . 
Å har følelser er en del av det å være menneske. Å har kunnskap om hvordan man beskytter og helbreder hjernen når vi opplever følelsesmessige traumer kan være veldig nyttig!